Vanliga frågor

Q. Hur länge kommer frakten att ta?
A.normaly tar ca 10-15 dagar, alla våra varor importeras från rabatterade butiker utomlands, den internationella transiteringen tar några dagar.
Fråga: Kan jag returnera mitt paket "Återgå till avsändare"?
A. "Återvänd till avsändare" är INTE en auktoriserad returmetod. Eventuella fraktkostnader kommer att ske på kundens bekostnad. Paket måste returneras förutbetalt Vi accepterar inte COD leveranser. Vi rekommenderar att du använder försäkrat paketpost eller prioriterat brev för returleverans.
F. Hur lång tid måste jag gå tillbaka eller byta ut ett föremål?
A. Om du inte är nöjd med ditt köp, kan du returnera de flesta artiklarna i sitt ursprungliga och oanvända skick inom 15 dagar för återbetalning eller utbyte. (Frakt- och hanteringsavgifter återbetalas inte). Observera att vi måste mottaga din retur inom 15 dagar från det ursprungliga försäljningsdatumet. Föremål måste returneras i sitt ursprungliga skick.
F. Kan några föremål inte returneras?
A. Ja. Graverad, personlig, foto, monogram, namn och initialt, och godkännandeposter kan inte returneras eller bytas ut.
Fråga: Hur lång tid tar jag tillbaka eller byta ut?
A. Återbetalningar behandlas inom 10 arbetsdagar efter mottagandet av retur eller utbyte.
Fråga Har du en riktig butik som jag kan komma på besök?
A. Nej, vi är bara en onlinebutik. Om du vill återvända eller byta ut ett objekt måste du skicka tillbaka det i posten.

Fråga: Måste jag returnera den fria gåvan?

A: Den fria gåvan är baserad på din beställnings totala. Om din avkastning sjunker under det totala minimibeloppet, har du inte längre rätt till en gratis gåva. Om du bestämmer dig för att hålla presenten kommer du att debiteras gåvaens värde.

F.Det har varit över 15 dagar. Kan jag skicka tillbaka min artikel för återbetalning eller utbyte?

A. Föremål som returneras efter 15 dagar från inköpt datum kan inte accepteras om inte auktoriserad. Om beställningen skickas tillbaka till dig och du väljer att avvisa den returnerade leveransen, förbehåller prettyshoees.com sig rätten att neka återkrav, likvidera varor och ta betalt för ytterligare uppladdad leverans. Returer som accepteras över den tillåtna tiden kommer endast att vara berättigade till utbyte.

Q. Måste jag betala frakt till min retur?
A. Ja, kunderna ansvarar för kostnaden för leverans av varor tillbaka till prettyshoees.com. Om ditt föremål har fått fel eller brutit, vänligen ring kundservice om retur eller byte.
Fråga: Vad händer om jag förlorade min faktura / returbytesformulär?
A. Vänligen ring kundservice så att vi kan maila dig en faktura. Skriv ut fakturan och du kan använda den för att skicka tillbaka din retur / utbyte.
F. Vad händer om min utbyte har en prisskillnad?
A. Om din byte är lägre än den ursprungliga beställningen, kommer vi att återbetala den skillnaden till dig i din ursprungliga betalningsform. Om din utbyte är högre än det beställda originaldokumentet måste du inkludera en betalningsform (kreditkortsnummer och utgångsdatum, check eller order) för prisskillnaden.
F: Hur kommer jag veta när mitt bytesobjekt har skickats?
A. När din utbytesförfrågan har slutförts skickas ett mail till din e-postadress på fil.
Fråga: Hur kommer återbetalningen att utfärdas?
A. Ditt bidrag kommer att utfärdas i form av betalning som du ursprungligen skickat för inköpet.
Fråga Varför blev jag återbetalad minus frakt?
A. Eventuella beställningar som skickas ut med fri frakt och returneras för återbetalning och / eller utbyte är föremål för frakt och växeljusteringar. Om din beställning totalt sjunker under tröskeln för fri frakt kommer du att debiteras rätt belopp för fraktnivån du mottog med din beställnings totalt.
F. Jag returnerade flera objekt från olika order. Varför visas inte mina återbetalningar tillsammans?
A. Din avkastning från olika order behandlas separat, eftersom var och en av dem har ett annat ordernummer. När dina återbetalningar bearbetas kommer du att se dem reflekteras på dina kortutlåtanden.